VIDEO Părinți și profesori revoltați după redeschiderea școlilor din Buzău: zeci de clase, suprapopulate, cu până la 38 de elevi!

Situatie complicată în învățământul buzoian după redeschiderea școlilor, în plină pandemie. Cel puțin cinci unități de învățământ din Municipiul Buzau funcționează cu clase suprapopulate, cu până la 38 de elevi prezenți la ore.


La debutul semestrului doi, situația claselor unde nu se poate face distanțarea fizică, nu este pe deplin cunoscută de Inspectoratul Școlar la nivelul județului Buzău.

Situația dată îngrijorează atât dascălii cât și părinții care își trimit copii la aceste unități școlare, întrucât clasele aglomerate pot deveni, adevarate bombe cu ceas, în care  să prolifereze numarul cazurilor de Covid-19.

Profesorii spun că exemplele sunt cât se poate de elocvente, numai la o singură școală din municipiul Buzău, existând peste 30 de clase suprapopulate care așteaptă zilnic între 32 și 38 de elevi la cursuri, posibilitatile de distanțare fiind practic inexistente.

Părinții care au copii la aceste școli cu probleme sunt nemulțumiți și se tem ca micuții să nu se îmbolnăvească.

În condițiile date, care vizează suprapopularea sălilor de curs, liderii de sindicat din învățământul buzoian sunt pregătiți să ceară Inspectoratului să găsească o soluție de urgență pentru ca atât profesorii cât și copiii să fie feriți de pericolul infectării cu noul coronavirus.

Sindicaliștii din învățământul buzoian sunt îmgrijorați și de faptul ca numarul dascălilor vaccinati până la acest moment este extrem de mic, iar perspectivele de imunizare în următoarea lună sunt la fel de reduse.