VIDEO Peste nouă mii de parfumuri comtrafăcute, confiscate de polițiști. Marfa de contrabandă, interceptată la Spătaru

Un transport de parfumuri contrafăcute a fost interceptat în trafic, pe DN2E85, pe raza localității buzoiene Spătaru. Marfa se afla într-un camion de mare tonaj condus de un șofer din Vrancea. La verificarea vehiculului, polițiștii au descoperit 72 de cutii.

Imediat, a fost solicitat sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Buzău, care au constatat că șoferul transporta 9.543 de recipiente cu parfum, ambalate şi inscripţionate individual, purtând însemnele a 25 de mărci protejate, existând bănuiala că ar fi contrafăcute.

A fost întocmit dosar penal, în care se efectuază cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, conform legislației privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Recipientele cu parfumuri au fost indisponibilizate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii caracterului acestora.