Investiții de milioane de euro în infrastructura comunei Săgeata. Ultimul contract, semnat zilele trecute de autoritățile locale

Autoritățile locale din comuna Săgeata pregătesc o amplă campanie de asfaltare după semnarea contractului de finanțare pentru proiectul de modernizare a drumurilor sătești,. Peste 16 kilometri de drumuri pietruite din mai multe sate urmează să intre în reabilitare.

Anunțul a fost făcut pe social media de către edilul Sorin Tănase. „După multe eforturi, așteptări și întârzieri birocratice întâmpinate, doresc să vă aduc la cunoștință că în această săptămână s-a reușit semnarea contractului de finanțare pentru Proiectul Modernizare drumuri sătești, Etapa I”. Dacă nu vor exista contestații la licitația de atribuire a proiectului, lucrările ar putea începe chiar de luna viitoare.

Peste 16 km de drumuri comunale din satele Dâmbroca, Bordușani, Săgeata, Beilic și Găvănești vor fi asfaltate în urma unei investiții în valoare de peste 11 milioane de lei.

Totodată, se așteaptă semnarea contractului și pentru „Modernizare drumuri sătești, Etapa 2, proiect ce vine în completarea acestei prime etape, urmând astfel ca infrastructura comunei Săgeata să se îmbunătățească semnificativ.

“Doresc să vă asigur de toată implicarea mea în procesul de îmbunătățire a condițiilor de trai la nivelul Comunei Săgeata, și chiar dacă nu am postat despre proiectele la care am lucrat împreună cu echipa mea în toată această perioadă, ele sunt în derulare și vă voi oferi informații despre acestea la momentul potrivit. Nu am oferit niciodată informații înainte de a fi semnate contractele de finanțare, întrucât nu doresc să vin în fața dumneavoastră cu promisiuni fără fond sau care nu prezintă siguranța concretizării.” precizează edilul Sorin Tănase într-un anunț publicat pe social media.

 

Investițiile din comuna Săgeata completează mai multe proiecte derulate în ultimii doi ani, prin atragerea de finanțări din fonduri guvernamentale și europene.

La nivelul comuunei Săgeata s-au depus numeroase proiecte, unele dintre ele urmând să se implementeze în cel mai scurt timp, iar pentru altele se așteaptă semnarea contractelor.

Însă proiectul cel mai a;teptat la Săgeata este cel al rețelei de gaze. Deschiderea lucrărilor a suferit mai multe amânări după finalizarea modernizării Drumului Județean 203K, traseul conductei urmând să fie schimbat pe alt traseu după ce varianta inițială a fost imposibil de aplicat din cauza legislației în vigoare.

Edilul Sorin Tănase a precizat la una dintre ultimele întâlniri cu o parte dintre locuitorii comunei că a găsit o soluție alternativă pentru devierea conductei principale pe alt traseu, în concordanță cu cerințele finanțatorului.

Lucrări complexe  se derulează și pe raza comunei Săgeata și la rețeaua de canalizare care urmează să devina funcțională tot de luna viitoare.