VIDEO Toate gospodăriile din Vadu Pașii, branșate în curând la rețeaua de gaze naturale. Investiția de 10 milioane de euro, implementată în mare viteză

Constructorii care au câștigat licitația pentru realizarea rețelei de gaze din Vadu Pașii lucrează în mare viteză la săparea șanțurilor și la montarea conductelor de aducțiune.Deja o parte din gospodăriile din Gura Câlnăului au branșamentele la poartă însă lucrărule sunt în plin progres și pe alte tronsoane ale rețelei care se construiește în comuna Vadu Pașii.

Ritmul lucrărilor este extrem de bun iar executanții speră ca rețeaua să fie finalizată parțial încă din această toamnă.

La finalizarea investiției, comuna Vadu Pașii va avea cea mai complexă instalație de alimentare cu gaze naturale din județul Buzău, grație unui proiect imens de amenajare a iinfrastructurii.

Proiectul complex de alimentare cu gaze naturale a localității Vadu Pașii este finanțat de Ministerul Dezvoltării cu 10 milioane de euro și va deservi peste 5000 de abonați din mai multe sate.

„Deși ne-am confruntat cu multă birocrație, am reușit ca într-un final să implementăm acest proiect, după un efort susținut de mai bine de 3 ani. Sperăm sa rezolvăm una dintre problemele stringente ale comunității întrucât nu poți avea oportunități de afaceri și nici confort fără să ai o rețea de gaze modernă. În curând vom avea acces și la autostrada A7 , aspect care ne va aduce și noi oportunități de afaceri în zonă. Avem avantajul terenurilor mai ieftine și din acest motiv așteptăm să apară și investitorii care să creeze noi locuri de muncă și noi oportunități pentru localnici” a declarat Primarul Comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

Astfel, localitatea de peste râul Buzău, este pe cale să facă un pas uriaș în domeniul infrastructurii.

Comuna Vadu Pașii beneficiază în prezent de noul pod peste râul Buzău dar și de reabilitarea drumului județean, DJ 203 K, care este modernizat cu fonduri europene de Consiliul Județean Buzău

Însă cel mai important proiect din ultimii ani este cel al conectării la rețeua de gaze, datorită sumelor mari accesate și a numărului mare de beneficoari.

Conducta magistrală a companiei Transgaz aflată pe raza comunei Săgeata va asigura conexiunea cu noua rețea ce va furniza gaze naturale către abonați.