Primăria Cătina a intrat în blocaj administrativ. Instituția nu mai plătește utilitățile și nici salariile asistenților cu handicap

Activitatea Primăriei Cătina este blocată de aproape două luni în urma unor neîntelegeri ivite între aleșii locali, privind bugetul pe anul 2024. Conflictul pare de nerezolvat iar autoritățile locale au cerut deja dizolvarea de drept a Consiliului Local conform Codului Administrativ.

Edilul localității spune că a apelat la justitie după ce aleșii locali ai comunei nu au adoptat timp de 4 ședințe connsecutive ale Consiliului Local, niciun proiect de hotărâre, printre care și bugetul pentru anul 2024.

„Sunt 7 consilieri locali care ne-au blocat activitatea invocand tot felul de motive absurde. Nu exista nicio justificare in argumentarea refuzului de a vota propriul buget propus chiar de ei, ci doar crearea unei imagini negative, prin discreditarea calitatilor manageriale si imposibilitatea de implementa proiectele accesate prin tot felul de tertipuri imorale si antisociale. Mi s-a transmis ca oricum se apropie alegerile iar dânșii vor vota un alt buget abia după investirea din iunie.” a declarat Alexandru Fulgeanu edilul comunei Cătina.

În acest moment comuna Catina nu poate plăti salariile asistenților persoanelor cu handicap, fiind înghetate și plățile către furnizorii de utilități, gunoi, electricitate, combustibili si alte bunuri si servicii necesare desfășurării activității instituției.

De altfel reprezentantii firmei de salubritate sunt pe punctul de a bloca și conturile primăriei după ce au intentat în instanță o acțiune de recuperare a creanțelor restante.