VIDEO Angajații Poștei Române din Buzău, în grevă generală. Un negociator trimis de la București, alungat de zeci de protestatari

Peste 500 de angajați ai Poștei Române din județul Buzău au încetat orice activitate după ce s-au solidarizat cu colegii din toată țara care au declanșat greva generală. Oamenii sunt nemulțumiți de condițiile de salarizare și cer negocierea unui nou contract colectiv de muncă.

Angajații din Buzău ai Poștei Române au intrat în grevă încă de azi noapte de la ora 0. Salariații sunt hotărâți să nu reînceapă lucrul până când nu le vor fi satisfăcute revedicaŕile de natură salarială și contractuală.”Colegii mei au ajuns la limita sărăciei din cauza salariilor extrem de mici. Peste 60 la sută dintre ei sunt retribuiți cu venitul minim pe economie și primesc puțin peste 2000 de lei. Noi am cerut angajatorului încheierea unui nou contract colectiv de muncă și un spor salarial de 400 de lei net. Suntem hotărâți să nu reîncepem activitatea dăcă nu vor fi satisfăcute toate aceste revendicări.” a declarat Ion Bogdan, liderul de sindicat al Poștei Române din Buzău.

Angajații din Buzău au fost vizitați chiar și de un șef de la București care a încercat fără succes să-i determine pe angajați să revină la.lucru.

Reprezentantul Poștei Române a fost huiduit și dat afară din sediul Centrului Zonal din Buzău.