VIDEO Vreme extremă cu vijelii la Buzău. Vântul a doborât mai mulți copaci și a avariat conductori electrici

Județul Buzău se află marți sub avertizare cod galben de vijelii. Atenționarea meteorologilor a intrat în vigoare începând cu ora 10.00 și va rămâne valabilă până aproape de miezul nopții.

Potrivit Prefecturii Buzău mai mulți copaci au fost puși la pământ de rafalele puternice, un stâlp s-a prăbușit pe carosabil iar în alte zone cablurile de electricitate rupte de vijelie au provocat incendii de vegetație uscată.

Astfel,  în comuna Amaru au căzut doi plopi pe carosabil, de a cărui degajare se ocupă echipaje de la ISU Prahova. În localitatea Zoresti, vântul a desprins un acoperiș și a afectat conductorii rețelei electrice.

La Cândești, comuna Vernești, a căzut un copac peste linia de electricitate, provocând un incendiu, iar la Viperesti curtea unui cetățean a fost pusă în pericol de căderea iminentă a unui copac într-o curte.

La Săseni, comuna Vernești, și Pănătău sunt incendii de vegetație uscată, în primul caz fiind pornit de la rețeaua de electricitate. Iarba uscată a fost aprinsă de scânteile provocate de firele căzute. Totodată, drumul județean care leagă Buzăul de satul Pogonele a fost blocat pe un sens, din cauza unui stâlp de comunicații căzut pe carosabil.

La Smeeni, un copac uscat a fost smuls cu rădăcină cu tot din pământ și trântit de rafalele puternice peste gardul gospodăriei și șosea. Din fericire, pomul nu a căzut peste casă sau vreo mașină aflată în trecere în momentul căderii.

În cursul zilei de marți, pompierii de la ISU Buzău au mai avut o misiune de degajare a unor resturi de zidărie din curtea unui imobil din municipiul Râmnicu Sărat. Până la ora redactării știrii, nu au fost raportate victime omenești sau autoturisme distruse.

În tot acest interval, vântul va sufla cu putere, cu rafale de până la 70 km/h.

”În intervalul menționat în sud-vestul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei, în zona Carpaților de Curbură și pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h, și izolat de 70 km/h”, transmit meteorologii.