Subsecretarul de stat, Caudia Benchescu, toleranță zero pentru încălcarea legii electoralè: cei care vor participa la astfel de fapte vor fi aspru pedepsiți!

Subsecretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Claudia Benchescu, a avut marți o întâlnire cu o delegație a Prefecturii Buzău, formată din prefectul Leonard Dimian împreună cu subprefecții Alecu Vasile și Adina Moiseanu.

În cadrul întrevederii,  subsecretarul de stat al M.A.I., Claudia Benchescu, a solicitat reprezentanților Guvernului în teritoriu, să ia măsuri urgente pentru prevenirea tentativelor de mită electorală.

Claudia Benchescu a precizat ca a primit deja sesizări din teritoriu, cum că la Buzău există un candidat și un partid care dau mită electorală.„ Instituțiile cu atribuții în procesul electoral vor arăta toleranță zero în ceea ce privește mita electorală, votul multiplu și orice altă încălcare a legii electorale. M-am asigurat de acest lucru în discuția pe care am avut-o ieri și cu conducerea forțelor de ordine. Invit toți cetățenii să semnaleze la 112 orice încercare de fraudare a alegerilor democratice.”, a precizat pe rețelele de socializare, Claudia Benchescu, candidatta PNL Buzău, pentru un  mandat la Camera Deputaților.

Claudia Benchescu a mai adăugat în cadrul conferinței de presă, la care a fost invitat și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, că deși nu are.dovezi concrete, a primit totuși informații cum că la Buzău s-ar oferi mită electorală. „Cei care vor participa la astfel de fapte trebuie să înțeleagă că vor fi aspru pedepsiți conform normelor în vigoare . Nu voi menționa nume și nici partide, neavând deocamdată dovezi concrete. Am solicitat în mod expres la o întâlnire cu reprezentanții forțelor de ordine, să stabilim împreună o comunicare mai eficientă și mai transparentă, astfel încât acest fenomen, dacă el a existat, pentru că așa cum spuneam, dovezi eu încă nu am, să înceteze.Invit toți cetățenii care au fost martori la astfel de situații sau au informații, să le pună la dispoziția forțelor de ordine, pentru ca acestea să răspundă mult mai ferm și mai corect, deoarece pentru noi este foarte important ca procesul electoral care urmează să se desfășoare pe 6 decembrie să fie extrem de transparent și să fie legal., a mai spus Claudia Benchescu.