Stânci uriașe prăbușite pe DN 10. Șoseaua a fost închisă circulației

Precipitațiile abundente au activat alunecările de teren din zona de munte. În cursul nopți, cantități mari de rocă desprinsă de pe versanți au acoperit o porțiune de câțiva metri din DN 10, în zona viaductelor de la Siriu. Unul dintre bolovani are zeci de tone, potrivit autorităților, și cel mai probabil va fi îndepărtat prin explozie.

UPDATE 09.10 Cea mai mare dintre stâncile căzute a fost îndepărtată cu ajutorul unui buldozer. 

Circulația pe DN 10 Brașov – Buzău a fost închisă de aseară, din cauza scurgerilor de apă de pe versanți produse pe segmentul din județul Covasna.

Poliția Buzău a instituit restricții pe DN 10 impuse de Covasna. Filtrul de la Cislău a fost instituit pentru a informa șoferii cu privire la utilizarea rutei ocolitoare, prin Cheia, iar filtrul de poliție de la Siriu are sarcina de a nu permite circulația către Covasna.

INHGA a prelungit avertizarea hidrologică de cod roșu (scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol) pentru bazinul râului Buzău, pe sectorul aval Vama Buzăului – amonte acumularea Siriu, până astăzi, la orele 12.00.

Până în acest moment, pe raza județului nu sunt înregistrate situații de urgență generate de fenomenele meteo și hidro semnalate în ultimele ore. CJSU Buzău și autoritățile locale din zonele de risc monitorizează permanent situația, iar Serviciul de Gospodărire a Apelor efectuează la fiecare oră măsurători ale debitelor pe râul Buzău.