Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, prezent la lansarea Clubului Oamenilor de Afaceri din Buzău

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a participat miercuri la lansarea Clubului Oamenilor de Afaceri din Buzău, organizație nonprofit înființată la inițiativa senatorului PNL Vlad Pufu. La eveniment au participat zeci de antreprenori din diverse domenii.

Întâlnirea a fost caracterizată drept foarte utilă pentru oamenii de afaceri, cele mai multe întrebări având ca temă accesarea fondurilor europene prin programele lansate de minister.

Organizația nou creată are drept obiectiv inițierea de consultări precum și perfectarea unui cadru dezbateri între micii întreprinzători, specialiști și autorități.

În cadrul câvântului de deschidere a COAB senatorul PNL Vlad Pufu a declarat, că a resimțit lipsa unui astfel de cadru, în cei peste 20 de ani de activitate în mediul de afaceri.

”COAB a debutat la Buzău. O seară mai mult decât reușită! Prima discuție liberă între antreprenori, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, s-a dovedit foarte utilă. Am vorbit despre toate programele de finanțare adresate firmelor mici si mijlocii, ca microgranturi, granturi pentru investiții, pentru capital de lucru, Start-Up Nation, programul de microindustrializare, cel de comerț și servicii de piață și așa mai departe. Ministrul Daniel Cadariu a prezentat toate programele derulate de Minister, ce pot fi accesate și care pot ajuta firmele cu un capital important, atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene. Astfel de întâlniri pot aduce și genera noi modele de business și un network esențial în afaceri”, a precizat senatorul PNL, Vlad Pufu, inițiatorul COAB.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a declarat că astfel de organizații ar trebui să existe peste tot în țară.

“Este o inițiativă binevenită dar pot aprecia că e cam târzie având în vedere că de la Revoluție până la crearea acestei organizații au trecut atâția ani. În cele 2 ore cât a durat întâlnirea i-am putut informa pe participanți despre activitatea ministerului dar și despre diverse programe de finanțare pentru antreprenori. Este important pentru mediul de afaceri și pentru economie să existe o bună comunicare între antreprenori și autoritățile centrale.” a precizat Constantin Daniel Cadariu.

Clubul Oamenilor de Afaceri din Buzău și-a propus ca pe termen scurt să creeze o legătură mai strânsă între antreprenori în vremuri de criză , urmând ca pe viitor să programeze diverse întâlniri și acțiuni prin care membrii să obțină cadrul necesar pentru dezvoltarea afacerii, inclusiv prin sfaturi oferite de antreprenori renumiți la nivel național.

Urmărește-ne pe Google News