VIDEO Circulația pe noul pod de la Vadu Pașii, deschisă vineri la prânz. Momentul când ultimul utilaj este retras de constructor

După un efort susținut care a durat patru ani, noul pod de la Vadu Pașii va intra oficial în uz, vineri de la ora 12.

Ultimul utilaj care a mai făcut mici retușuri la.covorul.asfaltic, a fost retras, iar podul este pregătit practic sa intre în funcțiune, fiind funcțională și instaliația de iluminat nocturn.

Recepția lucrării va fi făcută de președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, care în prezența constructorului, va lua oficial în primire lucrarea și apoi va deschide circulația pe noua punte rutieră.

Noul pod rutier care traversează râul Buzău este conectat cu strada Orașului din localitatea Vadu Pașii, care tocmai a fost asfaltată.

Modernizarea drumului către noul pod peste râul Buzău, a costat autoritățile din Vadu Pașii , peste 20 de miliarde de lei vechi.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.

Din acest an podul construit între Buzău și Vadu Pașii va deveni o alternativă viabilă la traversarea râului Buzău pentru mașinile care circulă dinspre București către Moldova.

Totodată, Consiliul Judetean Buzău a decis ca vechiul pod, proiectat de celebrul arhitect Anghel Saligny, să fie restaurat și păstrat ca monument istoric.