Restricții pentru angajații centrelor de asistență socială din Buzău, ca în perioada stării de urgență

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a dispus noi măsuri de limitare a răspândirii Coronavirusului în rândul beneficiarilor din centrele sociale din Buzău. În urma testărilor efectuate în ultima lună la nivelul centrelor rezidențiale de asistență socială, DSP constată o creștere importantă a numărului de cazuri confirmate pozitiv, în rândul personalului de îngrijire și al asistaților.

Cu toate măsurile uregente dispuse de către Direcția de Sănătate Publică, având în vedere gradul mare de contagiozitate, precum și patologia preexistentă a asistaților din aceste centre, este aproape imposibil de limitat răspândirea virusului.

În acest context epidemiologic, DSP a transmis către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență propunerea prin care programul de lucru al angajaților centrelor de asistență socială să fie identic cu cel avut în perioada stării de urgență.

În cadrul ședinței extraordinare a CJSU de joi, desfășurată în sistem audioconferință, a fost adoptată Hotărârea nr. 17, care prevede: „măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor pe o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezența personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi”.

În prezent, există trei focare active în cămine de asistență pentru persoane vârstnice, iar ancheta epidemiologică efectuată de către DSP a stabilit că infectarea s-a produs prin reluarea activității personalului sau a interacțiunii cu persoane venite din zone cu risc epidemiologic.