Începe programul de anvelopare a blocurilor din municipiul Buzău

Primăria Buzău a semnat contractul de finanţare pentru trei din cele cinci blocuri din municipiu care vor fi reabilitate în baza programului de eficienţă energetică. Primarul Constantin Toma speră ca, până în luna februarie a anului viitor, să mai fie depuse încă opt documentaţii de acest gen.

Blocurile din municipiu care vor intra în programul de eficiență energetică sunt: 12 E de pe strada Unirii, C 2 de pe Unirii-Micro III, C 5 din Micro III. Urmează ca în aceste zile să se semneze contractele pentru Gerom şi 4 B, pe D. Filipescu.

”Sper ca, până în februarie, să mai depunem dosarele pentru încă opt blocuri care, în momentul de faţă, se află în faza de proiectare tehnică; acest lucru va aduce multe bucurii oamenilor care locuiesc acolo, pentru că vor fi economii extraordinar de mari pe facturile de căldură, odată cu îmbunătăţirea traiului în acele blocuri”, spus Constantin Toma.

Scopul programul de eficienţă energetică este reducerea consumului de energie termică în blocurile de locuinţe, de la un consum actual, de 180-240 kWh pe metrul pătrat la mai puţin de 100kWh pe metrul pătrat, după renovare.

Finanţarea măsurilor de reabilitare termică era împărţită în mod egal între bugetul central (34%), administraţia locală (33%) şi proprietari (33%). Programul presupune reabilitarea termică a anvelopei clădirii, a acoperişului, a subsolurilor, a conductelor şi înlocuirea feres­trelor şi uşilor exterioare existente cu unele performante, de tip termopan dublu-vitraj.