Sublocotenentul Stoica Mădălin, căzut la datorie în Afganistan, a fost desemnat Cetățean de Onoare al județului Buzău

Consiliul Județean i-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, ucis luna trecută în Afganistan. Titlul onorific a fost înmânat, astăzi, familiei îndurate în cadrul ședintei Consiliului Judetean Buzău.

Eroul sublocotenent, post mortem, Mădălin Stoica, ucis luna trecută în Afganistan în timpul unei misiuni de patrulare, a fost declarat astăzi cetățean de onoare al județului Buzău. Distincția a fost oferită prin votul consilierilor judeteni.

Fiica militarului ucis a primit, din partea președintelui Consiliului Judetean Buzău, o bicicletă, iar soția lui Mădălin Stoica, un ajutor financiar de 5.000 de lei. De asemenea, Consiliul Județean Buzău își asumă toate cheltuielile cu amenjarea ansamblului funerar al militarului.

La evenimentul de astăzi au participat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, si comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, genaralul de brigadă Gheorghiță Vlad.

Caporalul Mădălin Stoica a murit pe 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul buzoian, avea 41 de ani, era căsătorit și avea un copil.

bicicleta

Acesta se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al Minsterului Apararii din anul 2002. În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma.

Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar. În 2016, Consiliul Judetean Buzău a acordat această distincție altor doi militari buzoieni decedați în misiune în Afganistan, sublocotenenții post mortem Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu.