Elevii din Buzău revin miercuri la școală. Vor fi admise însă și excepții

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au decis ca grădinițele, școlile și liceele pe raza județului să se redeschidă de miercuri, 28 februarie. În cazuri excepționale, directorii pot lua decizia suspendării cursurilor dar cu condiția să informeze familiile elevilor, cadrele didactice și Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

Marți a fost singura zi în care a fost necesară suspendarea cursurilor școlare. De miercuri, școlile din tot județul se vor redeschide, așa cum au decis autoritățile județene după ce au analizat evoluția condițiilor meteo.

Județul Buzău se află sub două atenționări meteo: cod galben de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, viscol valabil astăzi până la ora 23.00 și cod portocaliu valabil în ziua de miercuri 28 februarie, în intervalul orar 06.00 – 20.00.

Ca urmare a acestei prognoze, există probabilitatea ca, în unele localități, viscolul să îi împiedice pe copii și profesori să ajungă la școli sau la grădinițe.

De aceea, autoritățile au decis ca în situații considerate excepționale, directorii pot lua decizia suspendării cursurilor, cu condiția să informeze familiile scolarilor și preșcolarilor și cadrele didactice, dar și Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

În cursul zilei de astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a extins avertizările de viscol, ninsoare și vizibilitate scăzută pentru Buzău.