VIDEO În direct, dintre nămeți. Trei mașini ale unei firme de exploatare forestieră, înzăpezite lângă o pădure din Bisoca

Un autoturism de teren și două camioane în care se aflau angajați ai unei firme de exploatare forestieră au rămas înțepenite în nămeți, în toiul nopții, la marginea unei păduri din zona Bisoca. Unul dintre șoferi a semnalat situația, marți dimineață, la 112. Două utilaje din cadrul Secției de Drumuri Județene, dar și utilaje ale unei firme private au intervenit pentru a scoate mașinile din zăpadă.

În cursul zilei de marți, autoritățile au primit o solicitare din comuna buzoiană Bisoca pentru scoaterea din zăpadă a trei vehicule. Este vorba despre un autoturism de teren și două autocamioane, înțepenite pe un drum forestier din apropierea DJ 204C.

După ce și-au văzut mașinile înzăpezite, cei trei șoferi și trei pasageri au continuat deplasarea pe jos, spre casele lor, aflate la 300 de metri distanță, hotărând abia dimineață să ceară ajutorul autorităților.

Pentru rezolvarea situației, la fața locului au fost trimise două utilaje din cadrul Secției de Drumuri Județene, precum și utilaje ale firmei de care aparțin cele trei vehicule, ulterior fiind aplicate sancțiuni conform OUG 195/2002. Mai precis, firma care deține vehiculele a fost amendată cu 290 de lei pentru încălcarea regimului de tonaj, deoarece camioanele cu lemne nu aveau voie să se depalseze pe acest drum.

În județul Buzău, pe durata codului portocaliu s-au înregistrat intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 55 până la 65 km/h, local peste 70 km/h și perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.