Ce îi determină pe buzoieni să apeleze numărul de urgență al Poliției Locale

”Telefonul Cetățeanului” așa cum mai este cunoscut numărul de urgență al Poliției Locale a fost solicitat intens de buzoieni în perioada ianuarie – aprilie 2018. Conform unui bilanț al primelor 4 luni ale anului la Dispeceratul Direcției Poliției Locale au fost primite un număr de 1.165 sesizări, solicitări, reclamaţii si opinii.

Cele peste o mie de apeluri la 0238/955, către Dispeceratul Direcției Poliției Locale, au vizat stări conflictuale, tulburarea ordinii și liniștii publice, prin muzică la intensitate ridicată, de exemplu, tulburarea ordinii și liniștii publice de grupuri de tineri, autovehicule parcate neregulamentar şi blocarea căilor de acces.

Polițiștii au mai fost apelați pentru a proteja populația de câini agresivi, pentru locuri de parcare concesionate ocupate sau depozitare de materiale de constructii pe domeniul public.

De asemenea, buzoienii au mai sesizat cazuri de consum de băuturi alcoolice în locuri publice, autovehicule expuse la vânzare pe domeniul public, fumatul în locuri interzise, gunoi menajer depozitat lângă platformele de depozitare și colectare a deșeurilor menajere, modificări aduse la structura de rezistentă a clădirilor, persoane care apelează la mila publică, efectuarea de reparaţii auto pe domeniul public, copii pierduţi, etc.