VIDEO Muzicantul dispărut sâmbătă de acasă, căutat de scafandri în lacul Siriu

Miercuri au fost căutări atât pe uscat cât și în lacul de acumulare de la Siriu, cu scafandri, după dispariția unui instrumentist de muzică populară. Nicu Barbu a fost văzut ultima oară , sâmbătă, când nimeni nu a observat la el vreun comportament neobișnuit.

Nicu Barbu, instrumentist într-o formație de muzică populară de pe Valea Buzăului și angajat la secția Institutului de Geografie, locuia la Pătârlagele.

Acolo a și fost văzut ultima oară, sâmbătă, iar cei care au interacționat cu el nu au sesizat vreun comportament care să le atragă atenția. De sâmbătă, de când ar fi plecat cu mașina personală, bărbatul nu a mai ajuns acasă.

Între timp, autoritățile au declanșat căutări. Mașina lui a fost găsită la Siriu, în apropierea Barajului de la Siriu, în punctul cunoscut sub denumirea Coada Lacului.

Ceea ce conturează scenariul unei sinucideri este un bilet de adio găsit în mașină, lângă telefonul mobil, și în care bărbatul a scris despre neînțelegeri în familie care l-ar fi făcut să ia decizia de a renunța la viață.

Cei care îl cunosc pe bărbat spun că nimic nu a trădat o asemenea intenție însă varianta unui suicid este cea mai credibilă. Cel mai bun prieten al său și fratele bărbatului i-au condus pe anchetatori lângă lac, într-un loc în care Nicu Barbu mergea des.

Pe mal sunt urme clare de pași care conduc spre apa lacului. Acesta este și motivul pentru care astăzi s-a renunțat la căutările pe uscat și s-a apelat la ajutorul scafandrilor din județul Ilfov.

Ore întregi de căutări au trecut fără nici un rezultat. Curenții de la suprafață le-au îngreunat pompierilr deplasarea pe luciul apei. În zona în care pare să fi dispărut bărbatul este și un canal adânc de 15 metri care urmează a fi verificat cu ajutorul scafandrilor.

La căutări au asistat și astăzi membri ai familiei, dar și prieteni. Nicu Barbu avea 42 de ani și era tatăl unei adolescente.