VIDEO Campionatul Mondial de Rachetomodele, deschis cu acrobații aeriene. Sute de sportivi din 16 țări, în competiție, la Buzău

Sute de sportivi din 16 tări alături de reprezentanți ai Federației de Rachetomedelism au participat sâmbăta la deschiderea oficială a Campionatului Mondial de Rachetomodelism. Evenimentul organizat în parteneriat cu Primăria Buzău, a fost marcat de demonstrații aeriene organizate de piloți ai bazei de la Boboc.

Primăria Municipiului Buzău în parteneriat cu Federația Română de Modelism si Ministerul Tineretului și Sportului, organizează Campionatul Mondial de Rachetomodele ediția 2021.

Competiția se desfășoară în perioada 2-8 octombrie 2021, pe un câmp dintre Spătaru și Gomoești.

Singurul cosmonaut român, Dumitru Prunariu, a fost prezent la evenimentul de deschidere alături de reperezentanți ai FAI (Federația Aeronautică Internațională) și Romanian Space Agency.

” Nu avem neviie numai de comercianți sau de judecători ci avem nevoie și de producători de știință, de tehnologie și industrie. Iar rachetomodelismul reprezintă un start în acest domeniu” a precizat Dumitru Prunariu.

La această competiție sportivă internațională, participa 16 tări : România, Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Italia, Bulgaria, Lituania, Letonia, Olanda, Polonia, Ucraina, Slovacia, Serbia, Spania, Belarus și Uzbekistan.

„Este foarte important că suntem pe harta lumii într-o industrie foarte competitivă la nivel mondial. Rachetomodelismul este prima etapă în a ajunge acolo sus, în ceea ce privește tehnologia. Este foarte importantă dimensiunea educațională si sportivă a Buzăului și pe această cale cred că suntem pe drumul cel bun pentru a putea progresa pe viitor” a declarat edilul Buzăului, Constantin Toma.

Urmărește-ne pe Google News