VIDEO Drumuri și poduri, luate de ape. Un cioban a fost surprins cu animalele de o viitură pe râul Buzău

Ploile continuă să facă prăpăd în județul Buzău. Mai multe drumuri au fost rupte de viituri, între care Drumul Județean 203 K, la Lopătari, zeci de gospodării au fost inundate iar un cioban a fost la un pas să fie luat de apă, cu animalele sale.

Cantitatea mare de precipitații căzută în zona de munte a făcut ca debitul mai multor râuri să crească în ultimele ore. Viiturile au luat tuburile din beton de pe mai multe drumuri.

Un adevărat dezastru s-a produs la Lopătari, unde Drumul Județean 203K a fost rupt de apele învolburate ale pârâului Slănic, la intrarea în comuna Lopătari. Până la remedierea problemelor apărute pe drumul județean Poliția a decis să întrerupă circulația.

Cantitatea mare de apă căzută în ultimele ore a făcut ca Slănicul să iasă din matcă și ceea ce a dus la surparea șoselei care leagă comunele Mânzălești și Lopătari. Viitura de pe Slănic a măturat totul în calea sa, inclusiv un pod de la Cernătești.

La Colți, zeci de stupi au fost luați de apele agitate iar un pod din tuburi a fost distrus.

În continuare se menține starea de alertă la nivelul ISU Buzău, sute de angajați fiind implicați în misiunile de salvare și evacuare.

La Unguriu, jandarmii au fost solicitați pentru o misiune de salvare a unor animale, oi și capre, surprinse de o viitură pe o insulă de pe cursul râului Buzău. Ciobanul s-a autoevacuat și a sunat la 112, iar toate cele 80 de animale au fost aduse în brațe la mal de șapte jandarmi buzoieni.

Urmărește-ne pe Google News