FOTO Monument dezvelit în memoria eroilor Batalionului 52 Operații Speciale ”Băneasa-Otopeni”

Au trecut trei ani de când sergentul Adrian Vizireanu şi plutonierul Iulian Dumitrescu au murit în apropiere de localitatea Kandahar, Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani. În memoria lor și a altor eroi care au purtat uniforma Batalionului 52 Operații Speciale ”Băneasa-Otopeni” a fost dezvelit un monument ridicat în curtea unității din Crâng.

S-au scurs trei ani încărcați de durere pentru familii, dar şi pentru cei care i-au cunoscut pe sublocotenenţii (pm) Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu.

Aceștia şi-au pierdut viaţa în Afganistan, pe 7 mai 2016, în apropiere de localitatea Kandahar, Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani.

În memoria celor doi, prin grija familiilor s-au ridicat monumente şi s-au oficiat ceremonii, iar Consiliul Judeţean le-a conferit, post-mortem, titluri de cetăţeni de onoare ai judeţului.

În memoria lor și a altor eroi care au purtat uniforma Batalionului 52 Operații Speciale ”Băneasa-Otopeni”, marți a fost dezvelit un monument ridicat în curtea unității din Crâng.

Bogdan Dragomir, militarul buzoian care a supravieţuit atentatului din luna mai din apropierea localităţii Kandahar a fost desemnat cetăţean de onoare al judeţului Buzău de preşedintele Consiliului Judeţean.

Urmărește-ne pe Google News