„Marea Ecologizare” de la Mărăcineni, programată pentru 26 aprilie. La eveniment vor participa zeci de voluntari din mai multe sate

În comuna Mărăcineni, a fost lansată Marea Ecologizare, o inițiativă ce încurajează participarea voluntară pentru colectarea deșeurilor reciclabile din întreaga localitate.

Evenimentul „Vinerea Verde”, programat pentru data de 26 aprilie, este organizat de autoritățile locale în parteneriat cu Școala de Coordonare Mărăcineni, participanți fiind elevii claselor gimnaziale din satele Potoceni, Căpățânești și Mărăcineni.

Administrația locală speră ca această acțiune să mobilizeze atât tinerii, cât și adulții din comunitate, pentru a stabili noi recorduri în ceea ce privește colectarea de deșeuri reciclabile și implicarea comunitară.

La Marea Ecologizare și-a anunțat participarea Green Tech, lider național în domeniul reciclării deșeurilor, care va oferi suport ca sponsor și colector de deșeuri electrocasnice din fața fiecărei gospodării.

De asemenea, compania va dona și mănușile necesare pentru desfășurarea evenimentului. Un agent economic local va contribui cu mături, iar supervizarea acțiunii va fi asigurată de reprezentanții Instituției Județene pentru Protecția Mediului și ai Gărzii de Mediu.

Unitatea Militară „Geniu” din zona Pod Mărăcineni și-a asumat responsabilitatea ecologizării zonei din jurul obiectivului militar, cu accent pe împrejurimile Drumului Județean 203K vor fi alte obiective importante ale evenimentului.