Patru schelete au fost descoperite în curtea Arhiepiscopiei de muncitorii care efectuau reparații la rețeaua de apă

În timp ce efectuau săpături, câțiva muncitori au găsit mai multe oseminte umane, vechi de câteva sute de ani. La fața locului au ajuns polițiștii de la criminalistică, dar și specialiști de la Muzeul Județean de Istorie și Direcția pentru cultură. Lucrările au fost sistate, dat fiind că acestea nu au avut avizul arheologilor.

• Osemintele au fost trimis la Institutul de Medicină Legală din București, care va stabili vechimea lor cu exactitate.

Câțiva muncitori care lucrau în curtea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au făcut o descoperire spectaculoasă.

Ei au găsit într-o groapă pe care o săpau mai multe oseminte umane. Oamenii au încetat imediat lucrul și au anunțat Poliția. La fața locului au ajuns atât polițiști de la Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Buzău, cât și reprezentanți ai Muzeului Județean de istorie și ai Direcției de cultură Buzău.

Potrivit primelor estimări, osemintele datează din Evul Mediu și provin de la patru persoane. Specialiștii spun că există indicii că ar fi vorba și despre un copil.

Fragmentele de oseminte umane au fost trimise de către oamenii legii la Institutul de Medicină Legală București, pentru a fi expertizate.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei, ”în contextul unei probleme apărute la instalația de alimentare cu apă din rețeaua publică a Centrului Eparhial, o echipă de muncitori a efectuat săpături în zona unde s-a presupus a fi avaria, descoperindu-se mai multe oseminte”.

”Potrivit legii, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a anunțat poliția, care a preluat osemintele respective, pentru a fi supuse unor expertize de specialitate. Lucrările au fost sistate pe perioada desfășurării cercetărilor de către instituțiile abilitate”, informează Arhiepiscopia.

Oamenii legii trebuie să descopere acum și dacă lucrările executate în incinta ansamblului arhiepiscopal se făceau cu respectarea legii, în condițiile în care obiectivul este inclus în lista monumentelor istorice. Potrivit legislației, săpăturile trebuiau efectuate sub supravegherea unui arheolog.