Cosmin Dan consumase droguri și alcool înainte să-i dea foc fostei iubite

Noi probe au apărut în ancheta morții Valentinei Nica, tânăra găsită carbonizată în incendiul de le Bălcescu. La testele toxicologice rapide, a reieșit că suspectul de omor consumase băuturi alcoolice și droguri înainte de a săvârși oribila faptă.

Procurorii buzoieni strâng probe pentru a contura scenariul complet al crimei din spatele incendiului de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Buzău. Cele mai recente indicii arată că tânărul Cosmin Dan era beat și drogat, atunci când a provocat incendiul din apartamentul Valentinei.

Testele toxicologice rapide au oferit primele rezultate luni dimineață. Vor fi relevante în privința tipului de droguri consumate de agresor analizele de sânge prelevate în primele ore de la săvârșirea crimei.

”La momentul săvârșirii faptei, inculpatul se afla sub influența băuturiloe alcoolice și a unor substanțe psihoactive.”, a declarat Valerică Văsîi, prim procuror adjunct Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, cel care coordonează ancheta, este în curs.

Deocamdată, spun anchetatorii, sunt insuficiente probe pentru a dovedi o eventuală complicitate din partea prietenilor tânărului acuzat deja de omor calificat.

„Din datele deținute până acum de procurori nu s-au identificat probe care să conducă la punerea sub acuzare a altor persoane. Singurul dosar penal deschis în acest caz este pentru Cosmin Dan, acuzat de omor calificat”, a spus Valerică Văsâi, prim procuroror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Cosmin Dan a fost plasat duminică în arest pentru 30 de zile, după ce și-a recunoscut fapta.

vlcsnap-2019-02-25-15h15m06s234

Trupul neînsuflețit al Valentinei a fost ridicat de familie de la Morga SML și depus la capela Bisericii Sf. Gheorghe. Sfâșiate de durere, rudele victimei nu mai vor altceva decât ca legea să-l pedepsească aspru pe criminal.

Valentina Nica și călăul ei au fost colegi de clasă la Colegiul Economic din Buzău, pe care l-au absolvit în urmă cu trei ani. Prietenia lor durează de pe băncile școlii și la începutul relației nimic nu părea să anunțe acest deznodământ, spune Ion Dodan, unchiul fetei.

Ion Dodan, unchiul victimei:

”Pe viață să fie pedepsit. Dacă nu se face ceva cu ăsta, se repetă și cu alte fete. Din păcate, Valentina ne-a ascuns multe despre acest băiat că poate nu se ajungea aici. Au fost colegi de clasă și de pe băncile școlii se știu. ”Din ce mi-a spus medicul legist, nu s-au găsit semne de violență pe corp. Era căzută lângă calorifer, în dormitor, acolo unde a fost stropită cu benzină și incendiată.”

Sicriul a fost depus la capela Bisericii Sf. Gheorghe, de pe strada Patriei, din Buzău. Înmormântarea va avea loc, marți, la cimitirul din comuna Blăjani, unde Valentina și-a petrecut copilăria.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus la data de 23 februarie 2019 punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Dan Cosmin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

În fapt, în sarcina acestuia s-a reținut că în dimineața zilei de 23 februarie 2019, a mers în apartamentul victimei Nica Valentina, asupra căreia a aruncat cu benzină dintr-o sticlă, apoi a dat foc cu o brichetă, determinând izbucnirea unui incendiu ce a avut drept consecință decesul victimei, care a fost găsită de către lucrătorii I.S.U. Buzău decedată, cadavrul prezentând urme de ardere și carbonizare.

Din actul medico-legal rezultă că moartea victimei a fost violentă, s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința unor arsuri grad. II-IV, pe 100% din suprafața corporală, precum și a intoxicației acute cu mononid de carbon. Leziunile traumatice – arsuri grad II-IV – s-au putut produce prin expunere la flacără și au legătură de cauzalitate directă cu decesul.

La data de 24 februarie 2019 inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, care a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, în prezent, inculpatul este singura persoană cercetată pentru uciderea victimei. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor in care s-a realizat activitatea infracțională.

Urmărește-ne pe Google News