VIDEO Zeci de copii, evacuați din școala Brătilești, din cauza unui incendiu care a izbucnit la căminul cultural din vecinătate

Un incendiu a mistuit, în această dimineață, clădirea Căminului Cultural Brătilești din comuna Brăești. Potrivit localnicilor, focul se putea extinde oricând la clădirea școlii lipite de căminul cultural. Peste 50 de elevi au fost evacuați.

Panică, în această dimineață, printre elevii și profesorii din localitatea Brătilești, comuna Brăiești.

Un incendiu puternic, care s-a manifestat pe o suprafaţă de 1000 metri pătraţi, a cuprins căminul cultural din localitate, aflat chiar în vecinătatea școlii din sat.

Intervenţia pompierilor a fost dificilă, din cauza lipsei sursei de apă, cea mai apropiată fiind la o distanţă de 6 kilometri.

Nu mai puțin de 25 de pompieri din Buzău au acţionat pentru lichidarea incendiului cu 8 autospeciale, dintre care patru cu apă, având în vedere că arderea era generalizată.

Oamenii din sat au reușit să salveze doar câteva bunuri din clădirea arsă.

Potrivit conducerii primăriei Brăiești, căminul cultural fusese modernizat recent, cu fonduri din bugetul local. Polițiștii și pompierii au declanșat o anchetă pentru a stabili care a fost cauza incendiului.

Cel mai probabil, flăcările au pornit de la centrala care încălzea clădirea căminului și școala vecină.