VIDEO Unionistul George Simion a făcut la Buzău primele declarații după bătaia încasată la Chișinău

Activistul pentru unirea Basarabiei cu România, George Simion, a poposit marți în Buzău, la câteva ore după un episod violent de care a avut parte noaptea trecută la Chișinău. Simion se plânge că în anul centenatului, a fost bruscat din senin de forțele de ordine și apoi expulzat abuziv de autoritățile din Republica Moldova, care i-au și impus o interdicție de intrare în țară pentru următorii cinci ani.

Incidentul de noaptea trecută s-a produs la scurt timp după ce George Simion a participat la o emisiune la un post TV din Chișinău unde s-a dezbătut tema unirii cu România.

În timp ce se îndrepta cu mașina spre ieșirea din capitala Moldovei, Simion și șoferul ar fi fost opriți de poliție sub pretextul unei percheziții de rutină.

George Simion acuză că ar fi fost urcat cu forța în mașina poliției și dus fără nicio explicație peste graniță, în România.

Acesta a ajuns marți, în Buzău, cu o caravană pro-unire. Vizibil afectat și cu un cucui în frunte, Simion s-a plâns că a fost agresat și că a fost victima unui abuz din partea autoritaților Moldovenești, care ar fi recurs la acest gest din cauza mesajului unionist promovat în Republica Moldova.

Activistul român a mai precizat că nu se va lăsa intimidat de acest gest al autorităților de peste Prut și va contesta în instanță interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Google News