VIDEO Ministrul Turismului, Bogdan Trif, în vizită la o cunoscută cramă din Năeni. A fost însoțit de omologul său din Republica Moldova

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și directorul general al Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, au participat vineri, la Finţeşti, la prezentarea cramei Lacerta, o investiţie de peste 8 milioane de euro. Cu acest prilej, cei doi demnitari au oferit detalii despre proiectul comun ”Ruta domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Proiectul face parte din acordul de cooperare în turism între România și Republica Moldova, prin care vor fi lansate pachete turistice comune.

”Ca informație, vă pot spune în premieră că avem un acord privind cooperarea în domeniul turismului între Guvernul României și al Republicii Moldova. Este deja pe circuitul de avizare interministerial atât în România, cat și în Republica Moldova. Cred că în perioada imediat următoare, probabil, în maxim o lună de zile, o să-l avem și semnat atât de partea română cat și de partea moldoveană”, a declarat Ministrul Bogdan Trif.

La proiectul ”Ruta domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt”, care include patru locaţii din România şi cinci din Republica Moldova, se va adăuga Drumul vinului care leagă România de Republica Moldova.

”S-a demarat inventarierea cramelor şi hrubelor din cele două ţări, săptămâna viitoare urmează să se discute cu tur-operatorii iar până la sfârşitul anului acest proiect, care va lega cele două ţări, va fi finalizat.(…) Lucrăm la acest circuit turistic. O să-l finalizăm până la sfârșitul anului, o să avem și modalitățile de promovare. Nu dorim să ne oprim doar aici, vrem să dezvoltăm și o rută a vinului atât în România cat și în Republica Moldova, să putem oferi pachete turistice comune și în special turiștilor din țările asiatice care doresc astfel de oferte. Este un potențial turistic pe care noi în ultima perioadă nu l-am exploatat la adevărata capacitate și credem că printr-o politică comună împreună iată cu producătorii sa ducem un număr semnificativ de turiști în România care să-și cheltuie banii aici”, a declarat Bogdan Trif.

Oaspetele din Republica Moldova, Stanislav Rusu, a declarat la rândul său că ”că turismul viticol este ca un magnet care leagă oameni şi popoare”. ”Am trecut de la vorbe la fapte, Drumul vinului se află în etapa de finalizare, în cele două ţări se vor crea rute comune care vor cuprinde crame şi podgorii, dar se are în vedere şi alte proiecte comune”, a afirmat Stanislav Rusu.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și directorul general al Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, Stanislav Rusu, au participat vineri, la Finţeşti, în județul Buzău, la prezentarea cramei Lacerta, o investiţie de peste 8 milioane de euro. Cele 82 de hectare de podgorie de aici produc vin medaliat cu aur la numeroase competiții internaționale.

Localizată la 100 de kilometri de București, crama Lacerta este potrivită și pentru seminarii, team buildinguri, degustări sau alte tipuri de evenimente.

Urmărește-ne pe Google News