Prefectul Buzăului vrea controale ITM la podul de la Mărăcineni pentru a-i impulsiona pe muncitori

Pe rețelele de socializare abundă postările în care oamenii sesizează numărul mic de muncitori care lucrează la șantierul de la podul peste râul Buzău, obiectiv strategic intrat în reabilitare în a doua jumătate a lunii aprilie. Este şi motivul pentru care prefectul județului va solicita Inspectoratului Teritorial de Muncă să efectueze controale.

Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, este nemulțumită de modul în care se desfășoară lucrările pe șantierul de la podul Mărăcineni. Prefectul a precizat că va solicita Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău să se verifice câți oameni lucrează la pod și câți sunt pontați.

Carmen Ichim menționează că de fiecare dată când a vizitat podul, muncitorii roiau pe șantier, aceștia probabil fiind anunțați de vizitele unor oficiali.

Zilele trecute, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, instituția care administrează podul de peste râul Buzău, prefectul le-a comunicat oficialilor toate nemulțumirile buzoienilor. La finalul discuțiilor, Ichim le-a cerut reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să găsească o soluție pentru ca pe şantierul de la Podul Mărăcineni lucrările să fie urgentate.

Carmen Ichim mai spune că dacă vor mai fi sesizări ale cetățenilor cu privire la încetinirea ritmului lucrărilor la pod, Prefectura va bombarda cu adrese atât Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cât și Ministerul Transporturilor.

Lucrările la podul metalic de la Mărăcineni, construit în 1932, ar trebui finalizate la începutul lunii septembrie. Pe toată perioada desfăşurării lucrărilor de reabilitare a construcției metalice, celălalt pod a preluat întreg traficul rutier, motiv pentru care, în anumite zile și ore, traficul în zonă este un calvar pentru șofer.