VIDEO Accidentul soldat cu rănirea polițistului pe motocicletă, surprins de o cameră de supraveghere. Șoferița vinovată a fost reținută

Un polițist a fost rănit într-un accident rutier produs miercuri seară pe Calea Eroilor din Buzău. Acesta pornise cu motocicleta în urmărirea unei șoferițe care ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului însă a fost acroșat de mașina pe care o urmărea apoi a intrat într-un taxi de pe contrasens. Motocicleta a luat foc după impact. Evenimentul a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Înregistrarea de pe camerele de supraveghere suprinde momentul în care motocicleta lovește taxiul și ia foc.

Polițistul a pornit pe motocicletă în urmărirea unui Fiat condus de o șoferiță care a trecut pe roșu la semafor. Femeia de la volan ar fi schimbat brusc direcția de deplasare, moment în care a acroșat motocicleta de poliție care se deplasa în același sens.

În urma impactului, motocicleta a ricoșat într-un taxi și a luat foc. Până la intervenția pompierilor, focul a fost stins de martori la accident, cu stingătoarele proprii.

”Când a ajuns aici, la Kaufland, a încercat să o depășească, să îi taie calea pe partea dreaptă, nu a reușit pentru că s-a făcut imediat spre el. Eu doar ce ieșisem din rond, l-am văzut că vine târâș spre mașină, am frânat, motocicleta a intrat direct în mine”, a declarat taximetristul.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea tânărului polițist, care a fost preluat de ambulanță pentru îngrijiri medicale. El a suferit răni ușoare.

Urmărirea șoferiței de către polițistul pe motocicletă a început de pe Bulevardul Unirii din municipiu, pe sensul de mers către Ploiești. Cursa pentru oprirea femeii a continuat în afara orașului încă 15 kilometri.

”Organele de poliție au plecat în urmărirea autoturismului care a provocat evenimentul din municipiul Buzău. Acest autoturism a fost oprit pe DN1B în afara localității Merei”, a declarat comisar Remus Nicula, de la Poliția Rutieră.

Șoferița vinovată de producerea accidentului soldat cu rănirea unui polițist are 32 de ani și este din comuna buzoiană Berca. A fost reținută pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor sub forma ultrajului și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.