Stadionul de atletism din Buzău va avea tribună cu 1.500 de locuri, vestiare moderne și tabelă electronică

La sfârșitul anului viitor, stadionul de atletism de la marginea orasului Buzău va arăta altfel. Obiectivul va intra într-un amplu proces de reabilitare: municipalitatea va investi aproape 8 milioane de lei în lucrări de modernizare. La finalul lucrărilor, arena va beneficia de o pistă nouă de alergare, o tribună cu 1.500 de locuri, vestiare moderne și tabelă de marcaj electronică.

Stadionul de atletism situat la ieșirea din Buzău spre Ploiești va fi modernizat, începând de anul viitor. În cadrul ultimei ședințe de consiliu local, s-a aprobat documentația de avizare a lucrărilor de modernizare a arenei.

Potrivit proiectului, lucrărie vor demara la primăvară iar în primă fază se va reabilita pista de alergare. Tot în 2018, se vor moderniza vestiarele din incinta complexului, care în prezent se află într-o stare avansată de degradare.

În cadrul aceleași investiții, se are în vedere și montarea unei tribune metalice acoperite, cu aproximativ 1.500 de scaune, amenajarea de spații speciale pentru presă dar se va cumpăra și o tabelă electronică de marcaj.

Investiția Primăriei Buzău în modernizarea arenei de atletism se ridică la valoarea totală de 7,7 milioane de lei, bani din bugetul local.

La finalul procesului de reabilitare, estimată pentru o perioadă de 15 luni, stadionul de la marginea orașului va fi omologat pentru competiții naționale de atletism.