Șofer de 25 de ani, înregistrat de radar cu aproape 200 de km/h, la ieșire din Buzău

Un șofer de 25 de ani din Buzău, a fost surpins de radar la ieșire din municipiul Buzău cu 194 km/h, pe un sector de drum unde limita este de 90 km/h. În urma acestei abateri vitezomanul s-a ales cu o amendă consistentă și cu permisul suspendat pentru 120 de zile.

În urma unei razii de amploare poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au mai aplicat alte 167 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 11 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 43 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 7 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile,  respectiv 120 de zile.

Alte sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (31), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi pentru alte abateri în trafic (37).

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 35 de pietoni și bicicliști care şi-au pus viaţa în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație.

Alte 2 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 49.000 de lei.

În aceeași zi, poliţiştii buzoieni au întocmit un dosar penal la regimul rutier pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Urmărește-ne pe Google News