Prefectul județului Buzău a anunțat pe Facebook că are COVID-19

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a fost confirmat cu SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut, duminică după-amiază, chiar de către reprezentantul Guvernului, pe pagina sa de Facebook.

„În urmă cu câteva ore, am fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2. În cursul zilei de ieri, am prezentat simptome ușoare specifice COVID-19 (febră 38º) și am fost testat, iar rezultatul venit astăzi este pozitiv. Starea mea de sănătate este bună, acum mă simt mai bine decât m-am simțit ieri. Am încredere că mă voi vindeca rapid și mă bazez pe profesionalismul cadrelor medicale buzoiene, care au fost ireproșabile pe întreaga perioadă în care au gestionat criza COVID-19”, a scris prefectul Leonard Dimian pe Facebook.

Dimian a menționat că în perioada spitalizării, atribuțiile de conducere a Prefecturii vor fi preluate de către subprefectul Valeriu Alecu. Luni, prefectul va fi supus unor investigații medicale extinse și va afla tratamentul care prescris.

”Fac încă un apel la responsabilitate pentru toţi cetățenii din judeţul Buzau, de data aceasta folosindu-mă pe mine ca exemplu! Iată că, și în situația în care am încercat să respect cu strictețe toate regulile de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, acesta nu m-a ocolit! Virusul nu iartă pe nimeni! Vă transmit tuturor gândurile mele bune. Multă sănătate!”, a mai scris Leonard Dimian pe Facebook.

Leonard Dimian se află izolat la Măgura iar luni se va interna la secția de boli contagioase, la Buzău. Acesta spune că starea sa este bună și nu prezintă simptome de boală care să-l deranjeze foarte mult.