Un bărbat fără locuință, din Berca, a fost preluat de jandarmi și izolat într-un centru de carantină din județ

Un bărbat fără locuință, din comuna Berca, a fost transportat la unul dintre centrele de carantină din județul Buzău, după ce ancheta epidemiologică a arătat că este contact indirect cu o persoană aflată în izolare la domiciliu.

Pentru că nu figura cu un domiciliu în care să poată sta izolat pentru 14 zile, autoritățile sanitare au decis să îl transporte către centrul de carantină de la Poiana Pinului, limitând astfel la maximum posibilitatea transmiterii eventualei îmbolnăviri.

Echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și autorități publice locale continuă să desfășoare verificări la domiciliile persoanelor aflate în izolare.

Începând de sâmbătă, efectivele Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău au fost suplimentate cu echipe ale Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, care acționează pentru patrulare și intervenție în comunități de interes operativ, în relaționare permanentă cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Buzău.

cort1

În cursul acestei zile, la Spitalul Orășenesc Nehoiu, o echipă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău a instalat un cort în curtea unității spitalicești, ce va servi drept punct medical de triaj avansat al pacienților.

”Facem din nou apel la persoanele izolate la domiciliu sau aflate în carantină să respecte măsurile de interzicere a ieșirii din locația în care au fost plasate, ca măsură de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

În județul Buzău se află în carantină 57 de persoane, iar pentru alte 1.764 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.

Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 decazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate.

Urmărește-ne pe Google News