Vor fi amenajate scuaruri pe E85, care să faciliteze accesul în cartierul nou din Spătaru

Vor fi luate măsuri pe DN2 E85, în județul Buzău, la intersecția din Costești unde un grav accident rutier s-a produs la finele lunii ianuarie. O familie a fost implicată în evenimentul în urma căruia un copil de doi ani a murit iar părinții au fost răniți și au ajuns la spital.

După tragedie, locuitorii din zonă au mers la primăria din localitate să ceară reamenajarea intersecției considerate extrem de periculoasă. Oamenii au arătat că ieșirea în drumul European este foarte periculoasă iar pe tronsonul respectiv, considerat în afara localității, se circulă cu viteză.

În urma concluziilor desprinse din ședințele de lucru de la Instituția Prefectului, marcajul continuu de la ieșirea din cartierul nou a fost întrerupt.

Au fost trimise către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere un memoriu tehnic și o solicitare de emitere a certificatului de urbansim privind limitarea vitezei maxime de deplasare între localitățile Costești și Spătaru (pe tronsonul de drum cuprins între km 97 + 730m și km 99 + 080m), de la 100 km/h la 70 km/h.

Reprezentanții Primăriei Costești au înțeles să prevadă în planul de achiziții publice sumele necesare construirii unor scuaruri de delimitare care să faciliteze accesul în/din cartier, precum și sumele necesare asfaltării căii de acces, numit drum de colectare.

84107178_128829168635231_1745399555756654592_n

Au fost comandate indicatoarele rutiere care să reglementeze circulația în zona de interes și care vor fi montate în scurt timp.

Problema punctelor de ieșire neautorizate din cartierul nou în DN2 E85 va fi rezolvată prin realizarea șanțurilor aferente drumului de colectare și drumului european, în acest sens limitându-se drastic posibilitățile prin care conducătorii auto să își pună viața în pericol atunci când doresc să pătrundă pe E85.

Urmărește-ne pe Google News