Buzăul se află printre județele vizate de codul galben de ninsori şi vânt

236

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe alert cod galben şi portocaliu de vânt puternic, viscol şi ninsori, care vizează mai multe judeţe din ţară, între care și Buzăul. Prima avertizare cod galben este valabilă în intervalul 4 februarie, ora 13:00 – 5 februarie, ora 8:00.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și cantități de precipitații; ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m.

Cod galben de ninsori şi vânt în trei sferturi de ţară. Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 08:00 – 6 februarie, ora 10:00.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.