Drumul European E85, șoseaua din județ cu cel mai mare risc de producere a evenimentelor rutiere

Accidente mai puține, dar mai grave. Este concluzia unei statistici privind situația evenimentelor rutiere înregistrate în 2019 pe șoselele din județul Buzău.

În cele 12 luni ale anului trecut, s-au înregistrat cu aproape 9 procente mai puține accidente grave față de 2018.

Scăderi au fost înregistrate și în ceea ce privește numărul persoanelor rănite grav. Astfel, în 2019 s-au înregistrat 142 de accidente grave iar 133 de oameni au fost grav răniți.

Cu toate acestea, au fost înregistrate creșteri la capitolul persoane decedate: 51 de oameni au murit în urma accidentelor rutiere produse pe raza judetului.

„Principalele cauze care au generat accidentele rutiere la Buzău, în 2019, au fost indisciplina pietonală, viteza neadaptată condițiilor de drum și neacordarea priorității de trecere, pietonilor sau altor autovehicule”, a declarat comisarul șef Laurențiu Pantazi, șeful IPJ Buzău.

Și în 2019, Șoseaua Europeană 85 a fost drumul din județ cu cel mai mare risc de producere a evenimentelor rutiere.

Anul trecut, cel mai grav accident rutier s-a produs în data de 15 aprilie, la C.A. Rosetti, atunci când un microbuz cu 16 călători la bord a fost izbit în plin de tren, la o trecere la nivel cu calea ferată. În urma evenimentului, patru persoane au murit iar alte zece au fost rănite.

Urmărește-ne pe Google News