Cazul profesoarei din Colegiul Hasdeu ironizate de un elev, sub lupa Corpului de Control al ministrului Educaţiei

Ministrul Educației, Monica Anisie, a trimis luni Corpul de Control la Colegiul B.P Hasdeu din Buzău, după ce mama unui elev a reclamat faptul că fiul său a primit nejustificat nota 2 la purtare.

Se întreprind cercetări în cazul elevului Andrei Alexandru Voicu, care în baza unei decizii a consiliului profesoral din Hasdeu s-a ales cu nota 2 la purtare, după un conflict cu profesoara de desen, fostă cântăreață într-o trupă de muzică etno.

Tensiunea a pornit în momentul în care elevul a criticat versurile melodiile și modul în care aceasta era îmbrăcată într-un videoclip.

Potrivit inspectorului general al ISJ Buzău, Florina Stoiian, Corpul de Control al Ministrului Educației a fost trimis la Colegiul Hașdeu din județul Buzău, după ce mama lui Andrei Voicu a mers în audiență la ministrul Educației, Monica Anisie, pentru a-i prezenta cazul.

Elevul a primit nota 2 la purtare, după ce şi-a criticat dur profesoara de desen pentru vestimentaţia sumară dintr-un videoclip postat pe o reţea socială, dar şi pentru versurile unui cântec.

Videoclipul este filmat în urmă cu doi ani de zile, moment în care profesoara a cântat într-o trupă etno, şi este disponibil în continuare pe YouTube.

Andrei Voicu a postat pe un grup intern al elevilor un comentariu, care a fost considerat jignitor şi defăimător de către profesoară. Aceasta a cerut sancţionarea elevului, iar după ce cazul a fost analizat, cadrele didactice ale colegiului au decis scăderea notei la purtare.

Gabriela Elena Voicu, mama elevului cu doi la purtare, a contestat decizia în instanţă, însă în vara anului 2019 magistraţii de la Tribunalul Buzău au dispus anularea sancţiunii.
Corpul de Control al Ministrului Educaţiei va face verificări pe parsursul a trei zile, timp în care vor fi audiate toate părţile implicate.

Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău este considerat cel mai bun din judeţ.

Urmărește-ne pe Google News