VIDEO Deciziile autorităților, după prăbușirea unei bucăți din podul Marghiloman. Traficul rutier a fost blocat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a fost convocat, vineri, de prefectul Carmen Ichim, pentru a lua măsuri în cazul podului Marghiloman, avariat în cursul dimineții. S-a- decis, printre altele, închiderea traficului pe pod și sub acesta, pe șoseaua Brăilei.

Pentru punerea în siguranță a circulației rutiere și pietonale, se impune, în regim de urgență execuția unor lucrări de reparații definitive la întreg pasajul ce face legătura între bulevardul Republicii și strada Horticolei, municipiul Buzău, de către Primăria municipiului Buzău în calitate de proprietar.

Menținerea restricției de închidere a traficului auto şi pietonal pe întreg pasajul ce face legătura între b-dul Republicii și str. Horticolei, conform procesului verbal încheiat între Inspectoratul de Poliție Județean Buzău şi Primaria Municipiului Buzău, pe toată durata de execuție a lucrărilor.

Până la începerea lucrărilor de reparații definitive se vor lua măsuri imediate de prevenire, prin executarea de lucrări de indepărtarea a bucăților mobile din și de pe pasaj, lucrări ce vor duce la restricționarea totală pe DN 2B șoseaua Brăilei, sub pasaj, pe o lungime cuprinsă între 50-100 m, circulația fiind deviată pe rute ocolitoare.

Autoritățile au decis ca începând cu ora 12:15 traficul atât desupra, cât și de sub podul de la Marghiloman să fie închis. În zonă se află și ehipaje de poliție care monitorizează zona și dirijează circulația pe rute ocolitoare. Totodată în zonă reprezentanții instituțiilor competente fac o evaluare a situației, iar bucățile căzute pe carosabil sunt la acest moment îndepărtate.

Din cauza vechimii lui, podul prezintă și alte fisuri, existând oricând varianta prăbușirii întregului obiectiv. Podul de la Marghiloman care deserveşte circulaţia auto şi pietonală a fost construit în 1970, are 54 de metri lungime şi 10 metri lăţime.

Urmărește-ne pe Google News