Autorul odioasei crime de pe Bălcescu, trimis în judecată pentru omor calificat

Tânărul care și-a incendiat iubita în apartamentul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu în luna februarie a fost trimis în judecată de procurori. Aceștia cer închisoare pe viață pentru Cosmin Dan. În dimineața zilei de 23 februarie, învinuitul a stropit-o cu benzină pe Valentina Nica și i-a dat foc lăsând-o să ardă în apartamentul ei.

Cosmin Dan, autorul crimei de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, a fost trimis în judecată pentru omor calificat prin premeditare și riscă închisoarea pe viață sau, în cel mai fericit caz pentru el, închisoare între 15 și 25 de ani. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Buzău vineri.

Diferența față de crima simplă, pedepsită cu 10 până la 20 de ani, e că în acest caz procurorii rețin fie premeditarea, fie cruzimea omorului. Ținând cont de faptul că victima era o fată de doar 21 de ani sunt șanse ca judecătorii să accepte cererea procurorilor de închisoare pe viață.

Cosmin Dan se află în arest preventiv din luna februarie el fiind încarcerat încă de a doua zi după ce a comis fapta care a surprins o țară întreagă.

Conform procurorilor, tânăra de 21 de ani, fosta iubită a lui Cosmin Dan a murit în urma intoxicării cu monoxid de carbon și a arsurilor suferite după ce fostul prieten a stropit-o cu benzina adusă de doi prieteni și apoi i-a dat foc de vie.

Urmărește-ne pe Google News