Pedofilul din Dorobanți este de o săptămână la Săpoca. Se impune repetarea expertizei psihiatrice

La o săptămână după ce a fost expertizat psihiatric la Serviciul de Medicină Legală, tânărul acuzat pe Facebook de pedofilie urmează să fie supus unor noi teste. Profilul psihopatologic al suspectului nu a fost descifrat după prima expertiză și de aceea el a rămas internat la spitalul Săpoca.

Săptămâna trecută, după ce o femeie a scris pe Facebook că fiul ei de 12 ani a fost acostat de un individ, pe o stradă din cartierul Dorobanți, poliția a anunțat performanța prinderii suspectului după două ore de la autosesizare. S-a aflat că învinuitul este un bărbat de 25 de ani, asistent kineto-terapeut, care la audieri şi-ar fi recunoscut fapta.

”În minunatul nostru cartier Dorobanţi se află un pedofil! Este blonduţ, 1.70 şi o aluniţă în barbă”. Acesta este avertismentul scris de Daniela Mihai pe Facebook, de la care a pornit ancheta.

”Un tânăr a încercat să-i vadă abdomenul, să vadă ce chiloţi poartă pe el şi l-a invitat la el acasă. Asta a fost acum două săptămâni. Acum s-a întâmplat iar şi de data asta a vrut să-l atingă. Am pus pe Facebook ca să avertizez şi alte mămici”, a declarat femeia, în timp ce suspectul era audiat în sediul IPJ Buzău.

Poliţia s-a autosesizat şi a mers la familia băiatului de 12 ani care a fost acostat pe stradă de un adult. În urma verificărilor, a fost identificat autorul faptei ca fiind un tânăr de 25 de ani din municipiul Buzău. Acesta a fost condus la sediul IPJ Buzău, pentru cercetări care au durat până aproape de miezul nopţii.

”Din cercetările efectuate a reieşit că tânărul ar fi abordat un minor în vârstă de 12 ani, pe stradă, în municipiul Buzău, iar pe timpul discuţiilor cu acesta ar fi comis acte de natură sexuală”, a declarat Mihai Drăghiciu, de la Poliţia Buzău.

Suspectul care la audieri şi-ar fi recunoscut fapte a fost internat miercuri seara într-o unitate spitalicească, pentru a i se efectua expertiza psihiatrică. Poliţia a întocmit dosar penal, pentru coruperea sexuală a minorului.

Ancheta se pare că le dă mari bătăi de cap polițiștilor. Mai multe indicii conduc către ipoteza că suspectul are probleme cu capul. Printre ele, și declarațiile părinților conform cărora fiul lor beneficiază de medicație din spectrul psihiatric. De menționat că, numele lui nu se regăsește în nicio bază de date a pacienților cu boli psihice.

Joia trecută a fost adus la SML pentru a fi consultat de psihiatri însă verificarea nu a fost relevantă. De atunci, bărbatul acuzat de pedofilie a rămas internat în spitalul de la Săpoca iar în cursul zilei de astăzi urmează să i se repete expertiza. După această etapă, anchetatorii vor stabili dacă îl vor plasa în arest pe suspect sau îl vor mai ține internat în spitalul pentru măsuri de siguranță de la Săpoca.

Urmărește-ne pe Google News