O frumusețe de spital din județul Buzău, imposibil de redeschis prea curând

Criza de medici din Buzău dă mari bătăi de cap autorităților județene care, după ce au investit mulți bani în renovarea și dotarea spitalului din comuna Pârscov, se văd în situația de a ține lacătul pe unitatea medicală. Aflat la 40 de kilometri distanță de Buzău, spitalul pare a nu fi atractiv pentru medici, în ciuda condițiilor oferite.

Clădirea vechiului spital din Pârscov, închis în 2011, a fost în întregime reabilitată și modernizată pentru a putea găzdui Centrul de Sănătate Multifuncțional. Urmează peste câteva zile dotarea cu mobilier și echipament medical modern, valoarea investiţiilor realizate din fonduri de Consiliul Judeţean depăşind 2.000.000 de lei.

Proiectul de redeschidere a Spitalul Pârscov a fost configurat pentru cinci secţii, chirurgie, obstretică-ginecologie, pediatrie, ORL şi medicină internă, care trebuie deservite de cinci medici, 17 asistente medicale și cinci infirmiere.

Din păcate, unitatea medicală de la Pârscov, de serviciile căreia vor beneficia 22.000 de locuitori din zece localități de pe Valea Buzăului, nu poate fi redeschis deoarece conducerea Spitalului Judeţean nu găsește medici care să-și dorească angajarea aici. Cele cinci posturi de medici au fost scoase frecvent la concurs iar o nouă încercare este programată pentru jumătatea lunii noiembrie.

Redeschiderea centrului ar putea rezolva şi problema aglomerării Spitalului Judeţean cu pacienţii proveniţi de pe Valea Buzăului.

Urmărește-ne pe Google News