VIDEO Vârstnicii Buzăului au fost răsfățați de autoritățile locale. Au primit bani, flori și o petrecere

Cuplurile cu peste 50 de ani de căsătorie și buzoienii care au depășit vârsta de 100 de ani au fost premiați, luni, de Primărie. Un buchet de flori, o diplomă și o sumă de bani au primit toate familiile din Buzău care marchează, anul acesta, nunta de aur. După ce au primit premiul și felicitările, vârstnicii au fost invitați la un restaurant din oraș.

Municipalitatea buzoiană continuă tradiţia premierii cuplurilor care au reuşit admirabila performanţă de a convieţui împreună o jumătate de secol. Ca urmare, zeci de cupluri din oraşul Buzău, care au împlinit 50 de ani de căsnicie, au fost premiate de Primăria Buzău cu diplome, flori şi cu o sumă de bani.

În holul Palatului Comunal au fost premiate cu câte 150 de lei plus un trandafir cuplurile care au cel puțin 51 de ani de la căsătorie. Este vorba despre aproximativ 900 de cupluri, conform datelor deținute de Evidența Populației Buzău. În paralel, la etaj, au fost invitate alte 96 de cupluri care au serbat în acest an nunta de aur.

Perechile cu 50 de ani de căsnicie neîntreruptă au fost felicitate personal de la ora 12.00 de primarul Constantin Toma. Acestea au primit tot 150 de lei, o diplomă, un buchet de flori pentru doamne și invitația de a participa la o masă festivă. De asemenea, doi buzoieni care au peste o sută de ani au primit vizita primarului. Aceștia au primit câte un plic cu 500 de lei și câte o sacoșă cu bunuri în valoare de 200 de lei.

După ce și-au primit premiile, vârstnicii au fost invitați la un restaurant din municipiu unde s-au distrat și au depănat amintiri. Bătrânii s-au bucurat de invitația făcută de autorități și nu au ratat ocazia de a împărtăși câteva dintre secretele unei căsnicii îndelungate.