VIDEO Sute de buzoieni au fost la deschiderea Drăgăicii, cel mai mare târg de vară din România

Este petrecere mare, la Buzău, unde și-a deschis porțile cel mai mare bâlci din țară dar și cel mai longeviv. Târgul Drăgaica îi va ține pe buzoieni tot într-o distracție pentru următoarele două săptămâni.

Cu mic cu mare, sute de oameni au venit să petreacă la bâlci încă de la primele ore. Porumbul fiert, gogoșile și vata de zahăr sunt nelipsite din mâinile vizitatorilor.

Terasele învăluite în fumul grătarelor produc munți de mititei și pastramă, cât să sature zeci de mușterii într-o oră.

vlcsnap-2018-06-10-12h22m36s748

Oamenii înfulecă din bunătăți în timp ce admiră spectacolul folcloric ori cumpără suveniruri din bazar. Vânzătorii de pălării speră că vor da lovitura anul acesta.

La Drăgaică sunt zeci de meșteri populari, comercianți cu articole din piele, dar și renumiții cojocari. Aici, surprizele vin din orice colț.

Zona centrală este ocupată de tiribombe și comedii care mai de care mai amețitoare și mai colorate. Nu lipsesc tirul cu pușca și aparatele de măsurat forța pumnilor.

Tinerii curajoși au parte de senzaţii tari în maşinăriile concepute special pentru iubitorii de adrenalină. Alții, mai în vârstă, par că se distrează doar privind de pe margine.

Timp de două săptămâni, zeci de artiști consacrați urmează să evolueze pe scena special amenajată în târg. Tot în cadrul Drăgăicii, în weekendul 16-17 iunie, va avea loc o nouă ediție a Festivalului Benone Sinulescu.

Autoritățile au motive să organizeze un târg cum n-a mai fost niciodată până acum. ”Este o ediție specială, anul ăsta sărbătorim 240 de ani de atestare documentară a Drăgăcicii”, a spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Drăgaica este cel mai vechi târg din țară, atestat documentar în secolul al 15-lea. Aici se vindeau produse ale micilor meșteșugari, oamenii se dădeau în scrânciob, beau bragă și mâncau halviță.