VIDEO Începe Festivalul de Dansuri Populare. Formații din Statele Unite și alte șapte țări vor dansa în Buzău și Râmnicu Sărat

Iubitorii de dansuri populare din Buzău au motive de bucurie în acest weekend. Centrul de Cultură şi Artă organizează, de astăzi până duminică, cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Dansuri Tradiționale „Plaiurile Mioriței”. Evenimentul reunește tradiţiile şi obiceiurile specifice din opt ţări, între care Statele Unite și Israel.

Evenimentul tradițional, ajuns la a cincea ediție, aduce la Buzău formații de dans popular din România, Turcia, Slovenia, Bulgaria, Polonia, Lituania, Statele Unite și Israel.

Peste 200 de dansatori, îmbrăcaţi în porturi populare specifice fiecărei ţări, vor putea fi admiraţi în mai multe puncte din municipiul Buzău dar şi în judeţ, unde îi vor învăţa pe doritori paşii dansurilor tradiţionale.

Reprezentanții tuturor ansamblurilor folclorice au fost primiți astăzi de conducerea Consiliul Județean Buzău.

”Festivalul e o pledoarie pentru tradiții, o dovadă că ne iubim trecutul. Îi invit pe buzoieni la festivalul concurs, e un eveniment important, se vor distra și îmbogăți cultural. De asemenea și participanții vor petrece câteva zile plăcute la Buzău și vor pleca cu o impresie plăcută despre Buzău și România”, a declarat Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.

Toate edițiile Festivalului Internaţional de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioriţei” au fost apreciate de public. Organizatorii se aşteaptă ca şi în acest an buzoienii să răspundă în număr cât mai mare invitaţiei de a participa la manifestări.

Secțiunea de concurs se va desfășura pe o scenă amenajată în Parcul Crâng, de vineri până duminică. Spectacole vor avea loc, în acest weekend, și la Râmnicu Sărat. Spectacolele vor începe în fiecare zi la ora 18.00.

O premieră a acestei ediții este organizarea, tot în Parcul Crâng, a unui Târg Internațional de Meșteșuguri Tradiționale, la care vor expune SUA, Slovacia, Israel și Lituania.

Festivalul Internațional de dansuri populare este organziat de Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.