VIDEO Distracție pe cinste, la finalul ediției a 13-a a festivalului Toamna Buzoiană

Peste două mii de buzoieni au petrecut alături de formaţii îndrăgite şi interpreţi de seamă de muzică populară, precum Tudor Ungureanu, din Chișinău, Aurel Tămaş, Maria Dragomiroiu, Grupul lui Florin Vasilică, „Teleromanul”, dar şi alti artişti.

Oamenii s-au prins în horă și au dansat cu foc alături de interpreții îndrăgiți. Terasele învăluite în fumul grătarelor au produs la foc continuu mititei şi pastramă, cât să sature zeci de muşterii într-o oră.

Cu mic cu mare, mii de oameni au venit să petreacă la festivalul dedicat toamnei. Petrecăreții au înfulecat din bunătăţi în timp ce admirau spectacolul folcloric.

La cea de-a 13-a ediţie a festivalului „Toamna Buzoiană” producătorii autohtoni au oferit spre vânzare legume şi fructe de sezon, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, conserve şi dulceţuri, produse apicole, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat.

Organizatorii buzoieni și-au propus ca în acest an sărbătoarea să devină una a comunităților din tot județul Buzău pentru ca locuitorii de la orașe și de la sate să redescopere semnificația acestui moment important din an.

”Sunt zeci de mii de oameni care au venit să cumpere tot ce au prezentat producătorii noștri și mă bucur că s-a întâmplat acest lucru”, a spus primarul Buzăului, Constantin Toma.

Sărbătorile recoltei erau celebrate cu fast încă de pe vremea strămoșilor care desfășurau practici diverse pentru ca oamenii să se bucure de o iarnă ușoară, iar anul următor să fie roditor.

Urmărește-ne pe Google News