VIDEO A fost montată noua suprafață de joc a sălii sporturilor din Buzău, similară celor din arenele nord-americane

Cele două echipe de handbal vor evolua în prima ligă pe o suprafață de care beneficiază doar cele mai moderne săli din lume. În Sala Sporturilor din Buzău s-a finalizat montarea unei suprafețe de joc similară celor din arenele-nord americane. Primul meci pe noua pardoseală va avea loc sâmbătă seară, într-un meci demosntrativ.

În premieră, județul Buzău are echipe de handbal atât în liga națională de handbal masculin, cât și în cea feminin. HC Buzău 2012și SCM Gloria Buzău vor debuta cât de curând în primile ligi.

Pentru a veni în sprijinul sportivilor de la cele două cluburi de handbal, conducerea Direcției Județene de Sport și Tineret Buzău a decis înlocuirea pardoselii vechi de 36 de ani, cu o suprafață de joc la standardele anului 2018. Începută acum două săptămâni, lucrarea a fost finalizată zilele trecute.

Noua pardoseală, spun cei din conducerea Direcției de Tineret și Sport, este una exact ca în sălile de joc unde se dispută meciuri din NBA.

Lamelele sunt din lemn de stejar canadian şi sunt fi acoperite de patru straturi de lac. Între acestea şi pardoseală vor mai fi montate straturi de cauciuc natural şi placaj multistrat. De acum înainte, accesul pe noua suprafață de joc nu va mai fi permis decât în anumite condiții.

Noua suprafață de joc va fi inaugurată sâmbătă, 25 august, astunci când echipa de handbal masculin a oraşului Buzău va disputa un amical contra celor de la Dunărea Călăraşi. Cu această ocazie, va fi prezentat și lotul echipei HC Buzău 2012. Parida va începe la ora 18.00 iar intarrea spectatorilor este liberă.