Va fi mobilizată Armata pentru mutarea a sute de tone de carte din Biblioteca Județeană în Galleria Mall

Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” va intra într-un amplu proces de reabilitare, iar din luna septembrie vor fi mutate colecțiile de carte și publicații, mobilierul și calculatoarele, din actuala clădire la Galleria Mall, unde va funcționa pe o perioadă de câțiva ani. Transferul fondului de carte în noul local, care trebuie făcut treptat și cu mare atenție pentru a nu se produce și alte pagube actualei clădiri, s-ar putea realiza cu ajutorul militarilor.

Pentru mutarea celor aproape 700 de tone de carte,â dintr-un loc în altul, Consiliul Județean s-a hotărât să apeleze la Armată. Vor urma discuții legate de costul implicării militarilor în acest demers.

„Au fost discuții dar nu s-a pus problema cât va costa. Este o activitate complexă care va dura intre o luna si 4 luni de zile care trebuie să se facă controlat pentru a nu se prăbuși clădirea nodată ce va fi detensionata prin scoaterea cărților din interior. Este normal ca acest lucru sa coste dar nu s-a pus problema cât anume ne va lua Armata. Nu s-a discutat acest lucru pentru că nu a fost cazul”, a declarat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Pentru această nouă locație a Bibliotecii Județene, Consiliul Județean va plăti chirie lunară 3,9 euro /mp, precum și o taxă de servicii (utilităţi, întreţinere, intervenţii tehnice etc.) în cuantum de 4,6 euro/mp./lună, fără TVA perceput (chirie şi taxă). Plata chiriei se asigură din bugetele anuale proprii ale judeţului Buzău.