Sfaturi de la pompieri, pentru minivacanța de Sfânta Maria

Pompierii le recomadă cetățenilor care merg la iarbă verde să fie precauți, pentru a evita producerea unor evenimente nedorite. În județul Buzău, aproximativ 150 de pompieri și paramedici SMURD vor fi la datorie în această perioadă, gata să intervină în caz de nevoie.

Meteorologii anunță că vremea va fi frumoasă în perioada minivacanței de Sf. Maria, cu temperaturi maxime în jurul valorii de 34 de grade Celsius, așa că este de așteptat ca românii să meargă în număr mare la picnic.

În acest context, pompierii le recomandă petrecăreților să fie atenți atunci când aprind grătarul, pentru a evita izbucnirea unor incendii.

În perioada minivacanței de Sf. Maria, în judetul Buzău, aproximativ 150 de pompieri vor fi pregătiți să intervină în situații de urgență, în zonele din județ unde prezența oamenilor va fi mare, principalele priorități fiind acordarea ajutorului medical de urgență și stingerea incendiilor.

Totodată, conducerea ISU Buzău a decis înființarea a două puncte temporare, la Mărăcineni și Tisău-Ciolanu, în vederea reducerii timpului de răspuns la intervenții.