Șemineul tip centrală – sursă de încălzire, ambianță și efect pentru întreaga familie!

Șemineul reprezintă un simbol al aristocrației, al familiilor nobiliare și al celor bogați, în trecut regăsindu-se numai în castelele și palatele celor din partea superioară a societății. Construite din piatră sau marmură, cu focare spațioase și amplasate în partea centrală a încăperilor de recreere a nobililor, aceste sisteme generau căldură pentru cei care se adunau în jurul lor.

Astăzi, un șemineu centrală (pe https://www.qmag.ro/termoseminee o să găsești o varietate de modele, cu puteri diferite și opțiuni de integrare în sisteme complexe de încălzire a locuinței) s-a transformat complet într-o sursă de încălzire pentru întreaga locuință. Punctul central este amplasat de obicei în acele încăperi spațioase (așa cum se întâmpla și-n trecut), numai că astăzi căldura este împărțită și-n restul camerelor prin intermediul sistemului de calorifere.

Ambianța a rămas la fel de atractivă, așa cum se întâmpla în vremurile trecute, pentru că o astfel de sursă de căldură îi adună pe toți membrii familiei în jurul ei. Dacă în trecut, celor mici le era interzis să se apropie prea mult de zona focarului, datorită nivelului ridicat de căldură generată, astăzi o centrală tip șemineu beneficiază de o protecție care menține zona la o temperatură prietenoasă cu corpul uman.

Geamul de sticlă rămâne curat grație sistemului de convecție a aerului, iar elementele de ceramică integrate în partea frontală asigură o rezistență ridicată împotriva căldurii generate, de până la 700 °C. Efectele create în cameră sunt amplificate în special în timpul sărbătorilor de iarnă, atunci când noțiunea de familie reunită capătă valențe deosebite.

Nici nu este de mirare că astăzi a fost dezvoltată o serie de dispozitive care beneficiază de un design aparte, orientat către economisirea de spațiu. De aceea, oricare dintre centralele tip șemineu care sunt disponibile în cadrul Qmag.ro oferă o formă ușor de integrat chiar și-n spațiile mai reduse ca dimensiuni. Dacă în trecut combustibilul utilizat era în mod preponderent reprezentat de către lemn și cărbuni, astăzi o astfel de centrală folosește de la peleți și până la energie electrică.

Desigur trebuie aleasă soluția cea mai avantajoasă din punct de vedere al prețului combustibilului, în acest caz, peleții reprezentând opțiunea cea mai benefică. În plus, pe lângă preț, aceștia oferă și un nivel foarte crescut de randament termic, o putere calorică mărită și avantajul de a fi ecologici. Șemineul tip centrală constituie elementul care îi conferă unei locuințe și familiei căldură, bucuria de a trăi, un stil de viață deosebit și un farmec aparte!