Sala arhiplină la primul spectacol din Festivalul „Buzău iubeşte Teatrul!”

Comedia „Capcană pentru un bărbat căsătorit” în care buzoianul Lucian Ghimiși a făcut echipă cu Alexandra Velniciuc, Cosmin Seleși și alți talentați actori a deschis cea de-a 15-a ediţie a festivalului „Buzău iubeşte Teatrul!”.

Gazdele festivalului, actorul buzoian Ştefan Pavlu şi Evelin Păuna, au prezentat invitaţii şi sponsorii, invitând pe scenă pe directorul teatrului buzoian, Gina Chivulescu, pe directorul festivalului, Adrian Găzdaru, şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu.

În sală s-a aflat şi celebra actriţă Coca Bloos, cea care este preşedintele juriului, din care mai face parte actorul Lucian Ionescu şi regizorul Erwin Şimşenshon. Ca şi în ediţiile precedente ale festivalului au fost aleşi membrii juriului publicului, dintre spectatorii aflaţi în sală.

„Avem alături de noi directori de teatru, critici şi actori de primă mână. Vă doresc să vă bucuraţi de toate cele 25 de poveşti de dragoste pe care le veţi regăsi în spectacolele selectate în festival”, a declarat directorul Teatrului „G. Ciprian”, Gina Chivulescu.

După festivitatea de deschidere, spectatorii au urmărit primul spectacol din cadrul secţiunii oficiale a festivalului, „Capcană pentru un bărbat căsătorit”, de Robert Thomas, cu Lucian Ghimişi, Cosmin Seleşi, Alexandra Velniciuc, Cristian Boeriu, Raluca Ghervan, Alexandru Prica şi Vlad Ianuş.

Sala teatrului George Ciprian a fost arhiplină iar spectatorii au intrat în jocul interactiv cu actorii, care au coborât de pe scenă printre rânduri.

Urmează o săptămână de teatru, atât la teatrul „George Ciprian”, cât şi şi la Cafeneaua Artiştilor, iar copiii vor avea spectacole cu marionete în aer liber. Festivalul „Buzău iubeşte teatrul” continuă până pe 26 mai.